sábado, 27 de febrero de 2010

Sinopsis de 10 llibres de l'editorial Kalandraka


CONTES D'IMAGINACIÓ

"Hilderita i Maximilià."

Autor/a: Fernando Krahn.
Il·lustrador/a: Fernando Krahn.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? Aquest conte tracta de dues marietes, una de color groc i l’altra de color vermell, aquestes es van conèixer i es van fer molt i molt amigues, però van veure que el que tenien no era una simple amistat, sinó que s’agradaven i es van casar, de viatge de nuvis van voler anar fins a la lluna però hi va haver una gran tempesta, quan aquesta va passar un estel els digué que aviat serien pares, tingueren fills i continuaren el seu camí.
Aquest és un conte on les il·lustracions tenen un paper molt important ja que amb la visualització d’aquestes ja saps el que passa, sense haver de llegir el conte, cal dir que la lletra del conte és d’impremta però sembla que tingui un caire de lletra cursiva, això també el fa ser diferent als altres.

"Neda- que - neda."

Autor/a: Leo Lionni.
Il·lustrador/a: Leo Lionni.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? Aquest és un peix negre que volia conèixer l’oceà i neda i neda, això fa que conegui diversos animals com un pop, una llagosta, una medusa, però de cop i volta veu una munió de peixos vermells amagats darrere d’una pedra, aquest tenien por de que un peix més gran no se’ls menges. El peixet negre els i va donar una idea, que nedessin tots junts formant un peix i ell seria l’ull d’aquest, així també serien un peix gran. I així ho van fer.
Aquest és un llibre on les il·lustracions són molt boniques ja que són caracteritzades amb colors marins, en alguns animals sembla que utilitzi l’estampació i això encara ho fa més diferent, la lletra que s’utilitza és d’impremta.

"On ha perdut la Lluna el riure?"

Autor/a: Miriam Sánchez.
Il·lustrador/a: Federico Fernández.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? La Lluna és una nena que ha perdut el riure, però el seu amic Daniel fa tot el possible per trobar-lo, fins que ho aconsegueix.
Aquest conte es caracteritza perquè té una lletra gruixuda i negra això fa que sigui fàcil de llegir. És un llibre ple de preguntes i en la meitat del llibre es pot observar una historia encadenada amb els personatges. Les seves il·lustracions són molt vistoses i fins i tot juguen amb la forma de les frases per fer-les.

"Orelles de papallona."

Autor/a: Luisa Aguilar.
Il·lustrador/a : Andrés Neves.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? La Clara és una nena que tots els nens de l’escola es posen amb ella, li diuen que té les orelles grans, que té el cabell de fregall... però ella sempre es justifica.
Aquest és un conte on les seves il·lustracions molt acolorides, i uns dibuixos molt entenedors i exagerats per a que els nens ho entenguin. En aquest conte predomina la lletra d’impremta tot i que hi ha ocasions que la lletra varia sent una mica més gran, i amb negreta.

"La casa més gran del món."

Autor/a: Leo Lionni.
Il·lustrador/a: Leo Lionni.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? El cargol pare explica una història al cargol fill, en la que un cargol com el cargol fill volia tenir la casa més gran del món, però de tan menjar col, la closca se li va fer tan gran que se li va acabar trencant.
Aquest és un conte en que el tipus de lletra és lletra d’impremta, les seves il·lustracions es volen assemblar molt a les imatges reals.

"El gran viaje del señor M."

Autor/a: Gilles Tibo.
Il·lustrado: Luc Melanson
Editorial: Kalandraka
Per què l’he seleccionat? Aquesta és la història d’un pare se li mort el seu fill i el que fa es deixar-ho tot menys un os de peluix d’ell i comença a viatjar , fins que troba un nen que esta com ell de trist a caus de la guerra, tots dos junts comencen a voltar món amb els seus ninots que son els únics records que els hi queden del passat . aquest és un conte on el tipus de text també és lletra d’impremta però dona la sensació de que sigui més formal, a més a més els dibuixos no son molt detallistes fins i tot en molts llocs només utilitzen la silueta.

"Pequeño azul y pequeño amarillo."

Autor/a: Leo Lionni.
Il·lustrador/a: Leo Lionni.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? Són dos amics un de color groc i un de color blau, un dia jugant es van fer una abraçada tan forta, que tots dos es van convertir de color verd, desprès els seus pares no els coneixien, fins que els hi van poder demostrar als pares que realment eren ells i que era el que passava quan s’ajuntava el color groc amb el verd.
Aquest és un conte molt visual on les imatges són molt entenedores i et mostra tot el que va passant, a més a més la lletra tot i ser d’impremta és molt clara.

CONTE DE CONEIXEMENT

"Las estaciones."

Autor/a: Iela Mari.
Il·lustrador/a: Iela Mari.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? Aquest és un llibre on ens mostra el cicle de les quatres estacions mitjançant una imatge d’un arbre i els animals que viuen en ell. És una història circular, sense paraules on les il·lustracions ho diuen tot. Mitjançant aquest llibre els infants poden aprendre les estacions de l’any i quins colors les caracteritzen, per tant seria un llibre de coneixement. A més a més,és un llibre que fa que els nens deixin volar la imaginació inventant-se un diàleg que pugui anar bé amb la imatge.

CONTE DE POESIA

"Frederick."

Autor/a: Leo Lionni. http://es.wikipedia.org/wiki/Leo_Lionni/
Il·lustrador/a: Leo Lionni.
Editorial: Kalandraka
Per què l’he seleccionat? Una família de ratolins que va emmagatzemant els aliments per quan arribi l’hivern. Frederick, un ratolí contemplatiu i aparentment una mica gandul, sembla que no colabora. Però quan arriba l’hivern, i els seus companys es queden sense provisions, els hi regala rajos de sol, colors i paraules, i tots se’n adonen de que Frederick és un poeta.
Aquest llibre és caracteritza perque la seva lletra és lletra d’impremta, utilitzant la cursiva quan en Frederick diu la poesia; a més a més les seves il·lustracions utilitzen la tècnica del collage això fa que sigui diferent.


CONTE DE CONILLS

"El conillet blanc."

Autor/a: Xosé Ballesteros.
Il·lustrador/a: Xosé Ballestero.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? He decidit escollit aquest conte ja que en el bloc grupal tractem la temàtica de conills i aquest hem va agradar molt. Aquest conte explica la història del conillet blanc que, un dia va sortir de casa per anar a collir coliflors i quan va tornar no podia entrar a casa perquè la cabra cabressa l’havia ocupat. El protagonista va anar a demanar ajuda a diferents animals i cap el podia ajudar fins que es va trobar a la formiga rabanxa que el va ajudar. Aquest és un conte en que les il·lustracions tenen un paper molt important per a la comprensió del conte, està escrit amb lletra d’impremta.

CONTE D' ABECEDARI

"ABC Diario pablotero."

Autor/a: Pablo Otero.
Il·lustrador/a: Pablo Otero.
Editorial: Kalandraka.
Per què l’he seleccionat? En aquest llibre es pot observar que les seves il·lustracions són diferents fent servir com a imatges elements reciclaves de la vida quotidiana, i la tipologia textual que s’utilitza considero que és l’apropiada per a l’aprenentatge de les lletres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario